Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dossier Assisibedevaart 2018

Bisdombedevaart Assisi - mei 2018In de meivakantie van 2018 gaat het bisdom weer op bedevaart, dit keer naar Assisi, Italië. Alle informatie, nieuwsberichten en uiteindelijk verslagen en foto’s m.b.t. de diocesane bedevaart naar Assisi zullen in dit dossier worden verzameld.

Activiteiten

  •   Donderdag 14 december: informatieavond over Bisdombedevaart
Aanvang 19.00 uur; Locatie: pastorie van Petrus- en Pauluskerk te Den Helder
Voor meer info: www.mariasterrederzee-denhelder.nl
 ­
  •   Donderdag 11 januari 2018: presentatieavond over Bisdombedevaart
Tijd: 20.00 uur; Locatie: pastorie van Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 220 te Amsterdam
Voor meer info: Wil Groen (06-30507208) en Truus Groen (06-23983962)Informatieavonden Bisdombedevaart Assisi
nieuws - maandag, 11 december 2017
Er staan in december en januari 2018 twee informatieavonden gepland voor de bedevaart van Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Assisi, Italië. Be­lang­stellenden kunnen 14 december terecht in de pastorie van de HH. Petrus en Pauluskerk te Den Helder en volgend jaar op 11 januari in de pastorie van de Onze Lieve Vrouwekerk te Amsterdam.
Assisi als bron van inspiratie
nieuws - vrijdag, 17 november 2017
Het thema van de bisdombedevaart 2018 is ‘onderweg tussen tijd en eeuwigheid’. De bedevaart naar Assisi nodigt uit om te ontdekken hoe de heilige Franciscus en Clara Christus hebben leren kennen in hun leven.
Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december Fotoreportage
In voorbereiding Assisi 2018 staat Kerststal centraal
nieuws - woensdag, 15 november 2017
Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert dit jaar het Kerstdiner voor jongeren op zaterdag 16 december in Heerhugo­waard. Ben je tussen de 16 en 30 jaar dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, andere jongeren te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.
Flinke korting voor jonge pelgrims
Bedevaart naar Assis in mei 2018
nieuws - donderdag, 9 november 2017
De bisdombedevaart 2018 gaat naar Assisi (Italië). Met honderden mensen uit Noord- Holland en zuidelijk Flevoland trekken we als bisdom richting deze prachtige middeleeuwse stad. Ook voor tieners en jongeren zijn er speciale programma’s.
Netwerkbijeenkomst in Duivendrecht
Jongerenwerkers bisdom Haarlem-Amsterdam ontmoetten elkaar
nieuws - dinsdag, 31 oktober 2017
Ieder half jaar organiseert het jongerenpastoraat van ons bisdom een netwerkbijeenkomst voor de vrij­wil­ligers, professionals, diakens en priester die zich inzetten voor het jongerenwerk in hun parochie. Er zijn verschillende tiener- en jongerengroepen, jongerenkoren of losse initiatieven waar parochies proberen jongeren dichter bij het geloof, Christus en zijn Kerk te brengen.
Inschrijving voor bisdombedevaart Assisi
Vanaf nu geopend
nieuws - maandag, 2 oktober 2017
De voorbereidingen voor de bisdombedevaart in de meivakantie van 2018 zijn al een tijd in volle gang. Nu is het dan eindelijk zover! U kunt zich vanaf nu inschrijven voor wat een mooie en bijzondere bedevaart naar Assisi beloofd te worden. Samen met uw gezin, familie en/of parochiegenoten.
In de voetsporen van de Heilige Franciscus
Zaterdag 7 oktober - 14.15 uur - Pater Putman
nieuws - woensdag, 20 september 2017
De Boomkerk, officieel de kerk van de heilige Franciscus van Assisi, organiseert op zaterdag 7 oktober 2017 een boeiende middag met pater franciscaan Roland Putman rond het thema ‘In de voetsporen van de heilige Franciscus’.
Nieuwe infobijeenkomsten
Voor ambassadeurs en pastores
nieuws - donderdag, 14 september 2017
Het bisdom organiseert samen met touroperator VNB een aantal infor­ma­tiebijeenkomsten over de komende bisdombedevaart naar Assisi in mei 2018. Het programma van de bede­vaart, de prijzen voor de reis en verdere praktische reisinformatie komen aan bod. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ambassadeurs en pastores.
Waarom moet u mee naar Assisi?
Mgr. Hendriks deelt zijn hoogtepunten met u!
nieuws - vrijdag, 21 juli 2017
Assisi is bekend geworden door de Heilige Franciscus en Clara, maar er zijn meerdere elementen die de deze plaats wereldwijd bekendheid geven. Mgr. Hendriks is al vaker in Assisi geweest en deelt met ons enkele ervaringen die hij als hoogtepunt zag bij zijn bezoek aan Assisi.
Promotiemateriaal bisdombedevaart Assisi
nieuws - donderdag, 13 juli 2017
Eind juni vonden de eerste promotiebijeenkomsten plaats in Heemskerk en Amsterdam voor de bisdombedevaart naar Assisi. De bedevaart die we met bisdom Haarlem-Amsterdam gaan maken vindt plaats in de meivakantie van 2018.
Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi
Reis ‘tussen tijd en eeuwigheid’
nieuws - dinsdag, 11 juli 2017
Van 28 april t/m 6 mei gaan we met ons bisdom op bedevaart naar Assisi. Het belooft weer een prachtige pelgrimage te worden waarbij we als bisdom op reis gaan tussen tijd en eeuwigheid. Want dat is het! Een pelgrimage waarbij we ons laten inspireren door de Heiligen Franciscus en Clara van Assisi, die ons laten zien dat we bestemd zijn voor een hoger doel dat verder gaat dan een bestaan in deze wereld en deze tijd.
Met uw parochie op bisdombedevaart
Meivakantie 2018 • Assisi
nieuws - dinsdag, 27 juni 2017
Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bede­vaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achter­gelaten die tot op de dag van van­daag velen inspireert.
Enthousiaste ambassadeurs gezocht
Infobijeenkomsten voor bisdombedevaart Assisi mei 2018
nieuws - vrijdag, 9 juni 2017
Voor de bisdombedevaart naar Assisi in mei 2018 zoekt het bisdom enthousiastie ambassadeurs. Als ambassadeur bent u de contactpersoon voor zowel de organisatie van de bisdombedevaart als voor uw eigen parochie.
Bisschop nodigt gelovigen uit voor bedevaart Assisi
Bisdombedevaart meivakantie 2018
nieuws - woensdag, 12 april 2017
Tijdens de Chrismamis op woensdag 12 april 2017 heeft Mgr. Punt de gelovigen uit het bisdom Haarlem-Amsterdam opgeroepen, om samen met hem en zijn hulpbisschop Mgr. Hendriks, mee op bedevaart te gaan naar Assisi. De bedevaart zal volgend jaar (2018) plaatsvinden in de meivakantie.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose