Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Prachtige getuigenis van vier zusters

Uitzending van ‘Pauw’ op Hemelvaartsdag

gepubliceerd: vrijdag, 26 mei 2017

Vier Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus uit Vogelenzang schoven op Hemelvaartsdag aan bij Jeroen Pauw in het gelijknamige actualiteiten­pro­gramma. Wat een geweldige getuigenis van deze vier zusters die met hun stralende lach, onverwachte antwoorden en ontwapenende eerlijkheid Jeroen en televisiekijkend Nederland versteld deden staan!

De drie jongste zusters, zusters Hannah, Maria Goretti, Maria Gratia, én moeder-overste Elvira Maria vertellen over hun leven in het klooster aan de Bekslaan 9 te Vogelenzang.

Video

Meer informatie

Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef stichtte op 2 juli 1891 de Karmel van het Goddelijk Hart van Jezus. Zij deed dit vanuit de gedachte de Kerk te dienen en de wereld te verrijken. In de Karmel wordt de contemplatieve Karmelspiri­tua­li­teit verbonden met een actief apostolaat.

Op het landelijk gelegen landgoed ‘Casa Carmeli’ te Vogelenzang wonen, werken en bidden de zusters, en bieden zij tevens een plek aan voor particuliere gasten om dichter bij God te komen in de stilte van een kloosterlijke omgeving.

Een gedeelte van de gebouwen is omgevormd tot zorgappartementen, waarin een plek wordt geboden aan mensen die niet in aanmerking komen voor opname in een verpleeghuis, maar wel behoefte hebben aan een veilige woon- en leefomgeving.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose