Geslaagde Ontmoetingsdag bij Mariatentoonstelling

gepubliceerd: woensdag, 31 mei 2017

Tegen de 100 mensen hebben dinsdag­middag 30 mei deelgenomen aan de Ontmoetingsdag van ons bisdom in het Museum Catharijneconvent vanwege de bijzondere tentoon­stel­ling ‘Maria’. Sommigen waren met kleine groepjes uit de parochies gekomen.

Mevrouw Désirée Krikhaar gaf als initiator en samensteller (gastconservator) een leuk inkijkje hoe deze tentoon­stel­ling over Maria tot stand is gekomen. Bevlogen en enthousiast vertelde ze over de opbouw van de tentoon­stel­ling en over de keuzes die gemaakt zijn welke stukken wel of niet werden geëxposeerd. Soms om heel praktische redenen, bij­voor­beeld dat door de grootte van een schilderij het niet in de lift van het museum paste.

Voorafgaand of aansluitend aan deze lezing werd de tentoon­stel­ling zelf bezocht. Eind mei hadden al bijna 50.000 mensen deze bijzondere tentoon­stel­ling met een bezoekje vereerd.

Met korting deze tentoon­stel­ling bezoeken

Tot 20 augustus kunt u in Utrecht deze bijzondere tentoon­stel­ling ‘Maria’ nog bezoeken. Op vertoon van de achter­pagina van het paasnummer van SamenKerk krijgt u korting op het bezoek aan de grote Maria­ten­toon­stel­ling in Museum Catharijneconvent. U hoeft de extra toeslag van € 3,00 niet te betalen (wel de normale entreeprijs ad € 12,50 of € 11,00 (bij 65+); met een museumjaarkaart is de toegang helemaal gratis).