Bisdom Haarlem-Amsterdamlink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Geslaagde Ontmoetingsdag bij Mariatentoonstelling

gepubliceerd: woensdag, 31 mei 2017

Tegen de 100 mensen hebben dinsdag­middag 30 mei deelgenomen aan de Ontmoetingsdag van ons bisdom in het Museum Catharijneconvent vanwege de bijzondere tentoon­stelling ‘Maria’. Sommigen waren met kleine groepjes uit de parochies gekomen.

Mevrouw Désirée Krikhaar gaf als initiator en samensteller (gastconservator) een leuk inkijkje hoe deze tentoon­stelling over Maria tot stand is gekomen. Bevlogen en enthousiast vertelde ze over de opbouw van de tentoon­stelling en over de keuzes die gemaakt zijn welke stukken wel of niet werden geëxposeerd. Soms om heel praktische redenen, bijvoorbeeld dat door de grootte van een schilderij het niet in de lift van het museum paste.

Voorafgaand of aansluitend aan deze lezing werd de tentoon­stelling zelf bezocht. Eind mei hadden al bijna 50.000 mensen deze bijzondere tentoon­stelling met een bezoekje vereerd.

Met korting deze tentoon­stelling bezoeken

Tot 20 augustus kunt u in Utrecht deze bijzondere tentoon­stelling ‘Maria’ nog bezoeken. Op vertoon van de achter­pagina van het paasnummer van SamenKerk krijgt u korting op het bezoek aan de grote Maria­tentoon­stelling in Museum Catharijneconvent. U hoeft de extra toeslag van € 3,00 niet te betalen (wel de normale entreeprijs ad € 12,50 of € 11,00 (bij 65+); met een museumjaarkaart is de toegang helemaal gratis).
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose