Mgr. Van Burgsteden op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: donderdag, 15 juni 2017

Katholiekleven.nlKatho­liek­le­ven.nl, de video­web­site van de Nederlandse bis­schop­pen, heeft twee filmpjes met daarin emeritus hulp­bis­schop Van Burgsteden. Beide filmpjes hebben als onderwerp aanbidding - niet zonder reden uitgebracht rond Sacramentsdag.

Vijf tips voor aanbidding

“Het gaat er niet in de plaats om dat met aanbidding God eer gebracht wordt, hoewel dat natuurlijk heel belangrijk en vanzelfsprekend is. Het meeste ontvang jij, want Hij is altijd overvloediger in het geven dan jij.” Dit zegt Mgr. Van Burgsteden in dit filmpje met tips voor aan­bid­ding vanwege Sacramentsdag (15 juni 2017). Mgr. Van Burgsteden is hulp­bis­schop van Haarlem-Amsterdam en pater Sacramentijn. De eerste tip die hij geeft is: Het hangt niet van jou af. God zoekt jou. Bekijk alle vijf tips!

“Ik kon mij moeilijk losmaken”

“Ik kon mij moeilijk losmaken van waar ik geknield had.” In deze video vertelt Mgr. Van Burgsteden over zijn ervaringen met aanbidding. De broodvermenigvuldiging uit de Bijbel is een “teken” (Johannes 6, 1-15). Mgr. Van Burgsteden: “De eucha­ris­tie is Jezus. Hij heeft die broden vermenigvuldigd. Hij vermenigvuldigt zich zonder dat Hij opgedeeld wordt, zodat Hij voor iedereen ten volle aanwezig is.” Wat gebeurt er in de aanbidding? In de aanbidding leg je je zorgen bij Jezus neer. Bekijk de video!

Meer informatie