Bisdom Haarlem-Amsterdamlink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Mgr. Van Burgsteden op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: donderdag, 15 juni 2017

Katholiekleven.nlKatholiekleven.nl, de video­website van de Nederlandse bisschoppen, heeft twee filmpjes met daarin emeritus hulpbisschop Van Burgsteden. Beide filmpjes hebben als onderwerp aanbidding - niet zonder reden uitgebracht rond Sacramentsdag.

Vijf tips voor aanbidding

“Het gaat er niet in de plaats om dat met aanbidding God eer gebracht wordt, hoewel dat natuurlijk heel belangrijk en vanzelfsprekend is. Het meeste ontvang jij, want Hij is altijd overvloediger in het geven dan jij.” Dit zegt Mgr. Van Burgsteden in dit filmpje met tips voor aan­bid­ding vanwege Sacramentsdag (15 juni 2017). Mgr. Van Burgsteden is hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam en pater Sacramentijn. De eerste tip die hij geeft is: Het hangt niet van jou af. God zoekt jou. Bekijk alle vijf tips!

“Ik kon mij moeilijk losmaken”

“Ik kon mij moeilijk losmaken van waar ik geknield had.” In deze video vertelt Mgr. Van Burgsteden over zijn ervaringen met aanbidding. De broodvermenigvuldiging uit de Bijbel is een “teken” (Johannes 6, 1-15). Mgr. Van Burgsteden: “De eucharistie is Jezus. Hij heeft die broden vermenigvuldigd. Hij vermenigvuldigt zich zonder dat Hij opgedeeld wordt, zodat Hij voor iedereen ten volle aanwezig is.” Wat gebeurt er in de aanbidding? In de aanbidding leg je je zorgen bij Jezus neer. Bekijk de video!

Meer informatie

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose