Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Foto’s Amsterdamse Sacramentsprocessie

gepubliceerd: maandag, 19 juni 2017

De jaarlijkse processie door de Amsterdamse grachtengordel was waar­schijn­lijk de meest gefotografeerde activiteit van de dag in de hoofdstad. Bisschop Punt en Abt Matthijssen gingen met de monstrans.

Het weer kon niet beter. Dit jaar waren er katholieken van het hele land erop af gekomen. De zusters van Moeder Teresa, de priesters en zusters van de Vrouwe van Alle Volkeren, het Legioen van Maria, allerlei groepen vrijwilligers, zijn gekomen. Het oecumenisch karakter was minder present dan in voorgaande jaren hoewel er wel voor de eenheid onder de christenen is gebeden in de Heilige Mis.

Kinderen liepen voorop rozenbladeren strooien en de Fanfare Wilhelmina uit Volendam gaf een vrolijke noot. Dank zij de muziek werd de weg gebaand door de drukke straten en grachten van het Centrum.

(fotografie: Gerard Adolfse en Alfred Driessen)

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose