Met uw parochie op bisdombedevaart

gepubliceerd: dinsdag, 27 juni 2017
foto: Roberto Ferrari
Met uw parochie op bisdombedevaart

Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de mei­vakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan.

Ook voor uw geloofs­gemeen­schap is het een impuls die zal bijdragen aan een grote verbondenheid onder elkaar, ons bisdom en met de wereldkerk. Maar natuurlijk ook een manier voor een persoonlijke ontmoeting met God.

Bus of vliegtuig

De reis zal plaatsvinden in de mei­vakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. Tijdens de bedevaart zal er een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Ook voor jonge gezinnen is er een specifiek aanbod. Iedereen is welkom, van jong tot oud, kerkelijk of minder kerkelijk betrokken.

Busreis: zaterdag 28 april t/m zondag 6 mei 2018
Vliegreis: maandag 30 april t/m zaterdag 5 mei 2018

Ambassadeurs

Voor deze bedevaart zoekt het bisdom enthousiaste ambassadeurs die de bedevaart in de eigen parochie willen promoten. Als ambassadeur bent u de contact­persoon voor het bisdom en voor uw parochie. In september zijn er informatie­bijeen­komsten voor ambassadeurs waar het laatste nieuws over de bedevaart zal worden bekendgemaakt, zoals het programma en praktische reisinformatie.

Voor de bedevaart zijn ook reisleiders en gidsen nodig. Kennis over Assisi en ervaring als reisleider is niet direct vereist. Vooraf krijgen reisleiders en gidsen een training, waarbij ze van alle informatie worden voorzien. Opgeven kan via onderstaande contactgegevens,

Van harte uitgenodigd

Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op een reis tussen tijd en eeuwigheid die u en uw parochie niet snel zullen vergeten!

Aanmelden en meer info

Wilt u in uw parochie ambassadeur zijn voor deze bedevaart of ziet u een rol als reisleider of gids wel zitten? Meld u aan per e-mail. Voor vragen over de bedevaart kunt u e-mailen of bellen met projectleider Lyanne Blonk.