Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Zuster Maria Gratia legt eeuwige gelofte af

gepubliceerd: zaterdag, 1 juli 2017
Zuster Maria Gratia legt eeuwige gelofte af

Op Hemelvaartsdag was het bij actualiteiten­pro­gramma ‘Pauw’ op TV al aangekondigd, zaterdag 1 juli was het dan zover: zuster Maria Gratia legde haar eeuwige geloften af in de kloosterkapel van de zusters Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van jezus in Vogelenzang. Zij deed dat in de handen van de algemeen overste, moeder M. Angelina, die zelf deze maand haar gouden kloosterjubileum viert.

De feestelijke Eucha­ris­tievieirng begon om 11.00 uur in de volle kapel met een stralende zuster Maria Gratia. Behalve de huispriester, officiaal dr. A. van de Hout, waren ook kapelaan Boris Plavčić en neomist Sacha Steijaert als con­cele­brant aanwezig, terwijl diaken Iwan Osseweijer assis­teerde.

Na het evangelie en de homilie sprak zuster Maria Gratia haar bereidheid uit in enkele beloften. Na de litanie van alle heiligen legde zij haar geloften af die door Moeder M. Angelina werden aanvaard. Haar professie­formulier werd daarna op het altaar gelegd. Daarna mocht Mgr. Hendriks haar een kaars overhandigen, als teken dat de toe­wijding van haar doopsel verdiept en vernieuwd was, en de plechtige zegen over haar uitspreken.

Als tekenen van haar professie kreeg zuster Maria Gratia vervolgends een professiekruis en een gedachtenisplaatje met een Schrifttekst uitgereikt. Daarna aanvaardde de gemeen­schap haar en bad voor haar, waarna de Eucha­ris­tie­viering werd vervolgd.

Moeder Angelina had het kruis bij zich dat de stichteres de zuster Maria Teresa van de heilige Jozef altijd bij zich droeg bij belangrijke gebeur­te­nissen.

Wij bevelen van harte de hele klooster­ge­meen­schap van Casa Carmeli en zuster Maria Gratia in het bijzonder in uw gebeden aan.

De homilie van Mgr. Hendriks is zoals gewoonlijk weer terug te lezen op Arsacal.nl.
De mooie fotoserie is gemaakt door de fotografen John Grüter en Arjanne Boerendans.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose