Enquête in het Nederlands online!

Voorbereiding op Jongerensynode 2018

gepubliceerd: donderdag, 6 juli 2017

De wereldwijde enquête onder jongeren die het Vaticaan online houdt, wordt in het Nederlands vertaald en is donderdag 6 juli online be­schik­baar. De vragenlijst staat op de website van de Kerkprovincie.

Nederlandse jongeren kunnen dan de vragen lezen en beantwoorden in de eigen taal. De resultaten worden later toe­ge­voegd aan de reacties uit de hele wereld op deze enquête over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping.

Er is hard gewerkt aan zowel de vertaling van de enquête, die 14 juni is vrijgeven, en de techniek om deze online vanuit Nederland toegankelijk te maken. ‘Dat vroeg even wat tijd, maar we zijn blij dat we op 6 juli een en ander online hebben’, vertelt Gerrie Conen, beleids­me­de­werker van Jong Katholiek op het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerk­ge­noot­schap (SRKK) in Utrecht.

‘Onder meer via de websites rkkerk.nl en jongkatholiek.nl is de enquête te vinden. Verder hopen we via de bisdommen in de parochies zo veel mogelijk jongeren te bereiken die mee willen doen aan de enquête’, aldus Conen.

De enquête vindt plaats ten behoeve van de 15e Gewone Algemene Bis­schop­pen­synode, die in oktober 2018 wordt gehouden met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Jongeren worden op deze manier in gelegenheid gesteld input te leveren voor deze synode van Bis­schop­pen.