Bisdom Haarlem-Amsterdamlink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi

Reis ‘tussen tijd en eeuwigheid’

gepubliceerd: dinsdag, 11 juli 2017
Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi

Van 28 april t/m 6 mei gaan we met ons bisdom op bedevaart naar Assisi. Het belooft weer een prachtige pelgrimage te worden waarbij we als bisdom op reis gaan tussen tijd en eeuwigheid. Want dat is het! Een pelgrimage waarbij we ons laten inspireren door de Heiligen Franciscus en Clara van Assisi, die ons laten zien dat we bestemd zijn voor een hoger doel dat verder gaat dan een bestaan in deze wereld en deze tijd.

Inspiratie uit Assisi

Clara en Franciscus zijn twee inspirerende voorbeelden die niet leefde voor een nalatenschap in deze wereld, maar voor een blijvende schat in een leven hierna! En dat is hen zeker gelukt! Franciscus liet een vorstelijke leven achter zich waarin het ridderschap en heldendom centraal stonden en begon een leven van bedelen, gebed en dienst­baar­heid. Clara was eveneens van adellijke afkomst en een prachtige vrouw, maar voelde zich geroepen Franciscus te volgen in dat leven van soberheid en gebed. Tot op de dag van vandaag zijn de ordes die zij stichtten steeds aanwezig geweest in de wereld en de kerk van de afgelopen eeuwen. Ze worden vereert als patronen van het weer en de natuur.

Assisi, de stad waar ze leefde, is inmiddels een serieuze bedevaarts­plaats geworden. Steeds inspireren deze twee heiligen op verschillende manieren vele mensen van alle generaties. In 2018 is het bisdom van Haarlem-Amsterdam aan de beurt en nodigen Franciscus en Clara ons uit om ons te bezinnen op waar onze persoonlijk, maar ook gemeen­schappelijke roeping ligt. Welke blijvende schatten kunnen wij achterlaten in de ze wereld?

Uitnodiging Mgr. Punt

Samen met onze bisschoppen gaan we op deze uitnodiging in. Mgr. Punt nodigt u bij deze persoonlijk uit om ook met ons mee te gaan op bedevaart en een stap te zetten die uw leven blijvend kan veranderen.

Informatie

Blijf op de hoogte en laat uzelf verrassen op uw eigen weg tussen tijd en eeuwigheid. Meer informatie over de bisdom­bedevaart vindt u op deze website, of de facebook­pagina:

Contact

Voor vragen of het aanmelden als ambassadeur, reisgids, of reisleider kunt u terecht bij de projectleider Lyanne Blonk. Zij is te bereiken via:Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 15 maart 2018U kunt nog mee met de bus Assisi!
zaterdag, 10 maart 2018Voorbereidingsweekend Assisibedevaart
vrijdag, 2 maart 2018Aantal pelgrims naar Assisi bekend!
woensdag, 14 februari 2018Ontdek Assisi en Umbrië samen met het bisdom Video
vrijdag, 9 februari 2018Kennismakingsdagen tiener- en jongerenprogramma Assisi
dinsdag, 6 februari 2018Verblijf in chalets, mobilhomes en tenten
donderdag, 1 februari 2018Inschrijving bedevaart Assisi verlengd! Video
dinsdag, 30 januari 2018Jongerenprogramma Assisi bekend
donderdag, 11 januari 2018Infobijeenkomsten Assisibedevaart
vrijdag, 5 januari 2018Informatieavond over Assisireis
maandag, 11 december 2017Informatieavonden Bisdombedevaart Assisi
vrijdag, 17 november 2017Assisi als bron van inspiratie Video
woensdag, 15 november 2017Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december Fotoreportage
donderdag, 9 november 2017Flinke korting voor jonge pelgrims
dinsdag, 31 oktober 2017Netwerkbijeenkomst in Duivendrecht
maandag, 2 oktober 2017Inschrijving voor bisdombedevaart Assisi
woensdag, 20 september 2017In de voetsporen van de Heilige Franciscus
donderdag, 14 september 2017Nieuwe infobijeenkomsten
vrijdag, 21 juli 2017Waarom moet u mee naar Assisi? Video
donderdag, 13 juli 2017Promotiemateriaal bisdombedevaart AssisiBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose