Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

O.L. Vrouw Hemelvaartkerk Heemstede 90 jaar

Tevens verjaardag pastoor Quadvlieg

gepubliceerd: woensdag, 12 juli 2017
foto: Arnold van Bakel
O.L. Vrouw Hemelvaartkerk Heemstede 90 jaar
foto: Arnold van Bakel
O.L. Vrouw Hemelvaartkerk Heemstede 90 jaar

Op zondag 9 juli 2017 werd het 90-jarige bestaan gevierd van de O.L. Vrouw Hemelvaartkerk te Heestede. Mgr. Punt ging in deze feestelijke viering voor en feliciteerde de gemeen­schap niet alleen met dit jubileum, maar ook met de verjaardag van pastoor Quadvlieg die op 9 juli jarig was.

De viering werd muzikaal feestelijk opge­luis­terd door het Parochieel Dames en Herenkoor en door jongerenkoor Rejoyce.

In de homilie ging de bisschop in op de geschiedenis van de parochie en het rijke Roomse leven dat ook in Heemstede volop aanwezig was. Er werd ‘katholiek’ gevoetbald, gezeild, de scouting was katholiek en uiteraard ook de verschillende scholen die de parochie rijk was.

De tijd is nu anders, de gemeen­schap is kleiner, maar velen zoeken de weg naar geloof en uiteindelijk ook weer de kerk. De bisschop riep op als gemeen­schap niet gesloten te blijven in de eigen sfeer, maar open te blijven staan voor hen die zoekende zijn.

De dag werd voortgezet in de tuin van de pastorie waar velen de gelegenheid namen om elkaar te feliciteren met het jubileum en de pastoor met zijn verjaardag.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose