Geslaagd tienerkamp Heiloo

gepubliceerd: woensdag, 9 augustus 2017
Groepsfoto

Maar liefst veertig tieners beleefden van 3 t/m 7 augustus het ‘Break out’ tienerkamp in het Diocesaan centrum te Heiloo met sport & spel, geloofsbeleving en nog veel meer.

Het kamp werd geleid door de jon­ge­ren­werker van het bisdom, Matthijs Jansen, de blauwe zusters (zusters van het Mensgeworden Woord en de Maagd van Matará) met moeder Iuxta en enkele jonge priesters (p. Mario, Teun Warnaar en Johannes van Voorst).

De laatste ochtend was de beurt aan Mgr. Hendriks om een catechese te geven over het thema: hoe nu verder na het kamp? Het kwam erop neer dat de hulp­bis­schop twaalf tips gaf voor het beleven van het geloof, steeds gelinkt aan het leven van één van de apostelen, bijv. Thomas, de apostel die alles moest onder­zoeken, geeft ons de tip om ons in het geloof te verdiepen en meer van het geloof te weten te komen. Andere tips zijn bij­voor­beeld: een concreet goed voornemen maken (niet te moeilijk), per­soon­lijk bidden om een relatie op te bouwen met God, je door goede vrienden en familie laten inspireren, je bij een tiener- / jongeren­groep aansluiten, niet leven alsof nare dingen er niet mogen zijn (kruis aannemen), de bood­schap doorgeven en anderen uit­no­di­gen, je hart voor God open houden, eerlijk en oprecht zijn, biechten en naar de Mis gaan en ook iets voor anderen doen.

Na de catechese en een pauze werd de Heilige Mis gevierd. Het thema van het kamp was: ‘Let’s move’ en dat sloot goed aan bij de eerste lezing over de Joden op weg door de woestijn; alleen die klaagden en mopperden altijd zo. In de preek ging Mgr. Hendriks nog even in op het verspreiden van een goede sfeer en hoe anders dat wordt als je maar loopt te klagen. Gelukkig was er op dit kamp een prima sfeer! Bij de broodvermenigvuldiging nam Jezus vijf broden en twee vissen van de leerlingen aan, daarmee maakte Hij duidelijk dat wat wijzelf in te brengen hebben ook belangrijk is, al zijn wij maar armzalige mensen en kunnen we het niet allleen, Onze vijf broden en twee vissen zijn onze talenten, alle gaven ie God ons heeft gegeven, met die gaven mogen wij met Jezus meewerken.

Na de Mis, waarbij ook de ouders en andere familieleden aanwezig konden zijn, was er nog een prijsuitreiking voor de beste teams tijdens het kamp en een lunch in de open lucht, want ook wat het weer betreft waren het mooie dagen!