Bisdom Haarlem-Amsterdam












Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

gepubliceerd: woensdag, 30 augustus 2017

De tweede video van een serie van vijf van Katho­liek­le­ven.nl laat ons kennis­ma­ken met Jennie Dankbaar met een bijzonder verhaal over wat de Kerk voor haar betekent.

Jennie Dankbaar was niet katholiek, maar werd in 2015 opgenomen in de Katholieke Kerk. Dat gebeurde tijdens de paaswake in de Sint Nicolaas­basi­liek in Amsterdam. Ze had ontdekt dat de Katholieke Kerk je als gelovige heel veel ‘steuntjes in de rug’ geeft. Ze vertelt: “Dat is in de vorm van bij­voor­beeld heel simpel een kaarsje branden, maar ook de hele liturgie met alle onderdelen.”

Die steuntjes in de rug gaven de doorslag. En in dit filmpje vertelt ze wat haar grootste verrassing was.

In het weekend van 9 en 10 september doen katholieke parochies mee met ‘Back to Church: Kerk­proe­ve­rij’. Het is een uit­no­di­ging om de band met de Katholieke Kerk te vernieuwen en verder te verdiepen. Mgr. Van den Hende zegt het zo in het boekje dat uitgeverij Adveniat voor dit weekend maakte: “‘Kerk­proe­ve­rij’ wil zeggen dat je opnieuw mag proeven hoe waardevol de Kerk is in onze levenslange dialoog met God en met de mensen om ons heen. Zo bezien, is ‘Back to Church’ geen stap ‘terug’, maar een stap voorwaarts.”

Jennie Dankbaar zette die stap. Bekijk het filmpje en ontdek wat zij zo mooi en indruk­wek­kend vindt!

 





Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose