Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gedurende de maand oktober

gepubliceerd: dinsdag, 3 oktober 2017
Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Stichting Kinderen bidden voor Kinderen nodigt parochies en gezinnen uit om opnieuw tijdens de Rozenkransmaand oktober met kinderen een Tientje van de Rozenkrans te bidden voor de kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. In 2016 hebben circa 3.300 kinderen in de kerk, thuis of op school aan deze gebedsactie deelgenomen.

Maryam

Maryam (12 jaar), die in een vluchtelingen­kamp in Irak woont, vraagt om ons gebed. Kerk in Nood heeft een video gemaakt van Maryam.

Materialen

Materialen van Kinderen bidden voor oorlogsKinderenOp de website van Kinderen bidden voor Kinderen staat ook meer informatie over de materialen voor deelnemende kinderen, waaronder kleurige metalen kruisjes voor een Tientjeskoord en mooie gelamineerde kaarten met het Weesgegroet. Voor parochies is er een speciaal ‘Fatimapakket’ met alle materialen voor 25 kinderen voor slechts € 15. Via de website kan tevens doorgegeven worden waar en met hoeveel mensen wordt meegebeden. Die plaatsen verschijnen dan als pennetjes op een landkaartje op de site.

Doel

Doel­stelling van de actie is dat zoveel mogelijk kinderen gaan bidden voor vrede zoals Maria in 1917 juist aan kinderen vroeg en zo hard nodig is ook nu in 2017.

Meer informatie